Bram Ladage

Bram Ladage staat bekend om de lekkerste verse patat. Dat is ook niet zo gek, want de patat wordt pas gemaakt vlak voordat het wordt gefrituurd. ‘De aardappels komen geschild binnen op het filiaal,’ vertelt Ronald Geeve, die de eigenaar is van vijf filialen in de regio Rotterdam. ‘Dat betekent dus dat elke zaak z’n eigen patat maakt. We snijden het zelf en we bakken het zelf voor. Niet veel patatzaken doen dat, omdat het arbeidsintensief is. Maar wij hebben het er wel voor over, omdat we een zo goed mogelijk product op de markt willen zetten.’

Maar er is meer waarin Bram Ladage zich onderscheidt van andere patatzaken. Krijg je bij de meeste friettenten je patat in een bakje, bij Bram zul je het altijd in een puntzak krijgen. Geeve: ‘Dat doen we niet alleen om de uitstraling, maar ook vanwege het milieu.’ Daarnaast staat de patatzaak bekend om z’n snelle service. Wie een zak patat bestelt, staat er één tot drie minuten later al mee in z’n handen. Behalve patat, is de Bram Ladage-kroket erg populair. Deze kroket is – zoals de naam al doet vermoeden – door Bram zelf ontwikkelt. Je kunt kiezen voor de rundvleeskroket of de kroket die is gemaakt van kalfsvlees. Voor twee kroketten betaal je slechts € 1,50.

Naast het lage bedrag dat je hier betaalt voor de snacks, kun je er ook terecht voor unieke acties. Zo was de patat op Valentijnsdag een keer de hele dag gratis. En mensen met een Rotterdam-pas opgelet: als je je pas laat zien, krijg je korting.

Wist je trouwens dat Bram Ladage in winkelcentrum Zuidplein de kleinste balielengte van heel Nederland heeft? ‘Het is een klein filiaal, maar ongekend populair,’ aldus Ronald Geeve.

Maandag 11:00 – 19:00
Dinsdag 11:00 – 19:00
Woensdag 11:00 – 19:00
Donderdag 11:00 – 19:00
Vrijdag 11:00 – 21:00
Zaterdag 11:00 – 19:00
Zondag 12:00 – 19:00
cross