Brood Express

Van een boterham met kaas tot een Waldkornbol met Griekse salade. Of je nu van een gewone boterham houdt of van een speciaal broodje, bij de Boterham Express kun je op verschillende manieren genieten van een gezonde, verse lunch. Op een terrasje zitten is mogelijk. Maar let wel: Boterham Express op Zuidplein is de enige in heel Nederland met zo’n terras! Er is plaats voor zo’n 75 personen.

Boterham Express is een idee van de bekende patatzaak Bram Ladage. Een paar jaar geleden begonnen de initiatiefnemers een Boterham Express filiaal op Hoog Catharijne in Utrecht. Dat liep storm en daarop werd het aantal filialen flink uitgebreid. Inmiddels is het roodgele logo van de boterhamspecialist een bekende verschijning in het Utrechtse én Rotterdamse straatbeeld. Het publiek moest even wennen aan het nieuwe concept – dikke vers belegde boterhammen – maar inmiddels is de Boterham Express een geliefd lunchadres van velen geworden.

Alle ingrediënten zijn supervers, dat is dan ook waar deze boterhamspecialist voor staat. Het brood wordt in de zaak afgebakken, de salades worden zelf samengesteld en de fruitsappen zijn vers geperst. Het brood en de bollen worden niet met boter of margarine besmeerd, maar met een speciale dressing. Dat geeft de Express-boterham en bol zo’n lekkere smaak. Voor elke belegsoort is door de Boterham Express in samenwerking met een kok een dressing samengesteld. Behalve brood, zijn er ook diverse zoete waren verkrijgbaar. Zoals appelflappen, gevulde koeken en croissants.

Maandag 07:00 – 19:00
Dinsdag 07:00 – 19:00
Woensdag 07:00 – 19:00
Donderdag 07:00 – 19:00
Vrijdag 07:00 – 22:00
Zaterdag 08:00 – 19:00
Zondag 12:00 – 17:00
cross