Gall & Gall

‘Om hier te kunnen werken moet je wel van alcohol houden’, zegt Johan Seijkens filiaalmanager van Gall & Gall. Het klinkt misschien als een rare eis, maar als je bedenkt dat het hier om een slijterij gaat, is het nog niet eens zo vreemd. ‘Het is belangrijk dat je met enthousiasme kan vertellen over het product dat je verkoopt. Als je niet van alcohol houdt, is het een beetje moeilijk om goed advies te geven aan de klanten. Wij werken hier met drie man en we hebben allemaal onze voorkeur. Een van mijn collega’s weet bijvoorbeeld erg veel van wijn. Ik weet hier ook wel het een en ander van af, maar zij vindt wijn ook erg lekker en kan er dus beter over vertellen dan ik,’ zegt Seijkens.

Seijkens zelf weet veel over whisky. ‘Dat is eigenlijk ook wel onze specialiteit. We hebben hier meer dan 100 soorten. Van een doorsnee Johnny Walker tot hele speciale Schotse whisky met een typische smaak van jodium en zeewier. Laatstgenoemde is niet voor iedereen geschikt. Ik adviseer hem dan ook alleen aan mensen die al enige ervaring hebben met het drinken van whisky.’ Vaste klanten die van deze sterke drank houden worden soms uitgenodigd voor whiskyproeverijen die plaatsvinden in Oud- Beijerland, Spijkenisse en Hellevoetsluis.

Iedereen is welkom bij Gall & Gall, maar niet iedereen kan hier iets kopen. ‘Alcoholische dranken met een percentage tot 15 procent mogen niet worden gekocht door jongeren tot 18 jaar. Als je ouder bent, mag je hier alles kopen’, vertelt Seijkens.

Maandag 13:00 – 19:00
Dinsdag 10:00 – 19:00
Woensdag 10:00 – 19:00
Donderdag 10:00 – 19:00
Vrijdag 10:00 – 21:00
Zaterdag 10:00 – 19:00
Zondag 12:00 – 17:00
cross