Surifood

Sinds kort kun je ook kiezen voor Surinaams- of Chinees eten op winkelcentrum Zuidplein. In december is namelijk een nieuw restaurant, Surifood, geopend, waar je zowel Surinaamse als Chinese gerechten kunt bestellen. `Wij hebben alles van kleine Surinaamse hapjes, broodjes en roti tot en met de grotere Chinese maaltijden als Foe Yong Hai, Tjap Tjoy en Babi Pangang´, legt restauranteigenaar Michael Yong uit.

Yong is in Suriname geboren, maar is van Chinese afkomst. Zijn ouders hebben zelf een Surinaams- Chinees restaurant gehad. ´Mijn wens is altijd geweest om ook zo´n restaurant voor mezelf te beginnen. Vanwege mijn achtergrond weet ik veel van deze culturen en dus ook veel van beide keuken´. Volgens de eigenaar is het gewoon erg belangrijk dat mensen voldoende keus hebben. ´Nu dit restaurant er is, kunnen de mensen uit nog meer verschillende gerechten kiezen in plaats van alleen te moeten kiezen tussen de verschillende fast food restaurants´, aldus Yong.

Behalve doordeweeks is het Surinaams- Chinees restaurant ook op koopzondagen open. ´We willen het winkelend publiek zo veel mogelijk van dienst zijn´, aldus Yong. Bij Surifood hoef je daarom ook niet perse snel je eten te kopen en weer weg te gaan. Het restaurant biedt ruimte aan ruim vijftig zitplaatsen. Je kunt er dus ook gezellig (na)tafelen en even bijkomen van het winkelen. ´Het is eigenlijk een soort eethuis, waar je zowel uitgebreid kunt eten als even snel een broodje naar binnen kunt werken´.

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 18:00
Woensdag 11:00 – 18:00
Donderdag 11:00 – 18:00
Vrijdag 11:00 – 20:30
Zaterdag 11:00 – 18:00
Zondag 12:00 – 17:00
cross